بایگانی دانش بنیان - آتروان https://atrovan.com/iot/ هوشمندسازی با آتروان Sat, 24 Feb 2024 11:23:06 +0000 fa-IR hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.2 https://atrovan.com/wp-content/uploads/2023/12/cropped-favicon-atrovan-32x32.png بایگانی دانش بنیان - آتروان https://atrovan.com/iot/ 32 32 سیستم ردیابی خودروهای سازمانی، شخصی، دولتی https://atrovan.com/iot/navgoon/ Fri, 16 Feb 2024 10:37:47 +0000 https://atrovan.com/?post_type=iot&p=6146 مدیریت ردیابی خودروهای سازمانی، شخصی، دولتی و همچنین استخراج اطلاعات آن‌ها و انجام اقداماتی مبتنی بر اطلاعات بدست آمده، با هدف کاهش هزینه‌ها، افزایش بهره‌وری در سازمان‌ها و جلب رضایت مشتریان تحت عنوان مدیریت هوشمند ناوگان حمل و نقل تعریف می‌شود. سامانه‌ی مدیریت ناوگان معمولاً مبتنی بر فناوری‌های GPRS و GPS است. در این سامانه…

نوشته سیستم ردیابی خودروهای سازمانی، شخصی، دولتی اولین بار در آتروان. پدیدار شد.

]]>
مدیریت ردیابی خودروهای سازمانی، شخصی، دولتی و همچنین استخراج اطلاعات آن‌ها و انجام اقداماتی مبتنی بر اطلاعات بدست آمده، با هدف کاهش هزینه‌ها، افزایش بهره‌وری در سازمان‌ها و جلب رضایت مشتریان تحت عنوان مدیریت هوشمند ناوگان حمل و نقل تعریف می‌شود. سامانه‌ی مدیریت ناوگان معمولاً مبتنی بر فناوری‌های GPRS و GPS است. در این سامانه کلیه‌ی خودروهای ناوگان به سخت‌افزار ردیابی مجهز می‌شوند.

شکل 1: نمایش موقعیت لحظه‌ای خودرو

اطلاعات ارسالی توسط سخت‌افزارهای نصب شده روی کلیه‌ی خودروهای ناوگان، بصورت آنلاین در پلتفرم نمایش داده می‌شوند. نظارت و مدیریت ناوگان خودرویی امکان بررسی عملکرد رانندگان، موقعیت دقیق جغرافیایی خودروهای ناوگان، نظارت بر سرعت خودروها، مدیریت سوخت، بررسی مسیرها و مسافت‌های طی شده، مدت زمان روشن بودن موتور خودرو، باز یا بسته بودن درب خودرو و بسیاری امکانات دیگر را فراهم می‌کند و دسترسی به این اطلاعات می‌تواند تاثیر بسزایی در اقدامات مدیران سازمان در جهت افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها داشته باشد. مطابق بررسی‌های انجام شده استفاده از سامانه‌ی مدیریت ناوگان می‌تواند تا 25 درصد مصرف سوخت را کاهش دهد.

قابلیت‌های پلتفرم ناوگون

شما می‌توانید موقعیت جغرافیایی دقیق کلیه‌ی خودروهای ناوگان را به همراه مشخصات راننده، هشدار روشن شدن، سرعت خودرو و دمای بار بصورت لحظه‌ای در پلتفرم مشاهده کنید.

بررسی و پایش رفتار رانندگان

این عمل از طریق دریافت اطلاعات مربوط به شتاب‌گیری غیرمجاز، پیچ خطرناک و ترمزهای شدید از دستگاه صورت می‌گیرد. با این ویژگی می‌توانید محل و زمان رخ دادن تخلف توسط راننده‌ی مورد نظر را در نقشه مشاهده کنید. این امر سبب اصلاح رفتار رانندگان و افزایش بهره‌وری در استفاده از خودروهای سازمان می‌شود. همچنین در صورت جابجایی خودرو حین خاموش بودن (بکسل شدن خودرو)، اطلاعات مربوط به زمان و مکان این رویداد در پلتفرم قابل مشاهده است که از این طریق نیز می‌توانید امنیت خودروهای شخصی و سازمانی خود را افزایش دهید

شکل 2: نمایش عملکرد راننده

 

ارائه گزارش دقیق و جزئی از تاریخچه سفرهای رانندگان

با استفاده از ماژول گزارش‌گیری می‌توانید کل مسافت طی شده در هر سفر، زمان و مکان خطاهای صورت گرفته، میزان توقف در هر مسیر، سرعت خودرو و … در قالب گزارش با فرمت PDF و Excel دریافت کنید.

شکل 7: امکان ارائه گزارش از تاریخچه سفرها

 

امکان تعیین محدوده‌ی مجاز جغرافیایی

امکان تعیین محدوده‌ی مجاز جغرافیایی روی نقشه برای کاربران با توجه به سطح دسترسی فراهم شده و در صورت خروج خودرو از محدوده‌ی مجاز بصورت هشدار به کاربر اطلاع‌رسانی می‌شود. این ویژگی سبب بهبود مدیریت ماموریت‌ها و عملکرد خودروهای سازمانی و همچنین محافظت از خودروی شما در برابر سارقین می‌شود.

امکان مشاهده‌ی دمای بار و هشدار باز شدن درب خودرو

برای خودروهای باربری و مجهز به محفظه‌های خنک‌کننده، دمای یخچال بصورت لحظه‌ای در پلتفرم قابل مشاهده است. با استفاده از این قابلیت می‌توانید افزایش دما از مقدار مجاز و باز شدن درب یخچال را بصورت خطا در پلتفرم مشاهده کنید.

تعریف سرویس‌های دوره‌ای

انجام سرویس‌های دوره‌ای، تعویض روغن موتور، لاستیک و … بر اساس زمان کارکرد و یا مسافت طی شده، بصورت هشدار در پلتفرم به اطلاع شما می‌‌رسد.

قابلیت‌های سخت‌افزار

ارسال موقعیت لحظه‌ای خودرو بصورت آنلاین و آفلاین

شما می‌توانید در هر لحظه از موقعیت خودروی خود مطلع شده و اطلاعات مربوطه را شامل طول و عرض جغرافیایی، سرعت لحظه‌ای، شارژ سیم‌کارت و باتری دستگاه و … بصورت آنلاین از طریق پلتفرم، یا بصورت آفلاین با استفاده از سرویس پیام کوتاه دریافت کنید.

قابلیت برنامه‌ریزی برای یادآوری تعمیر و نگهداری

با استفاده از این ویژگی می‌توانید انجام تعمیرات دوره‌ای را بر اساس زمان کارکرد و مسافت طی شده در دستگاه ذخیره کرده و از طریق سرویس پیام کوتاه برای از زمان انجام سرویس‌ها و تعمیرات مطلع شوید.

قابلیت اتصال انواع سنسورها

سخت‌افزار ناوگون قابلیت اتصال انواع سنسورها از جمله سنسور باز شدن درب خودرو، سنسور دما، شتاب، ضربه و … را داشته و هر گونه هشدار از طریق سنسورهای نصب شده را از طریق پیام کوتاه به تلفن همراه شما ارسال کرده و این امر می‌تواند امنیت خودرو و سلامت محموله‌ی شما را تضمین کند.

تشخیص جدا شدن باتری خودرو

با استفاده از این قابلیت جدا شدن دستگاه از باتری خودرو بصورت هشدار از طریق پیام کوتاه به تلفن همراه شما ارسال می‌شود.

نصب راحت، مخفی و دور از دسترس و مقاوم در برابر نوسانات ولتاژ ورودی خودرو

سوالات متداول:

  • تعیین محدوده‌ی جغرافیایی مجاز چیست و آیا می‌توان به وسیله‌ی آن از سرقت خودرو جلوگیری نمود؟

تعیین محدوده‌ی جغرافیایی مجاز در پلتفرم این امکان را فراهم می‌سازد که در صورت خروج خودرو از محدوده‌ی تعیین شده پیامک اطلاع‌رسانی به مدیر و یا سرپرست واحد ارسال شده و این امر سبب می‌شود سرقت خودروهای ناوگان و یا تخلف رانندگان در مسیرهای انجام ماموریت با سرعت بیشتری رصد شده و فرصت بیشتری برای انجام اقدامات لازم فراهم گردد.

  • IMEI دستگاه ردیاب چیست و چگونه می‌توان آن را پیدا نمود؟

شماره IMEI دستگاه ردیاب یک شماره شناسه 15 رقمی بوده که برای هر دستگاه منحصر به فرد است و جهت شناسایی دستگاه و ارائه خدمات پشتیبانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این شماره بر روی دستگاه و جعبه موجود است و همچنین پس از نصب و فعال سازی دستگاه کاربر می‌تواند با استفاده از سرویس پیام کوتاه دستگاه به شماره IMEI دسترسی داشته باشد.

  • آیا می‌توان از سخت‌افزار ردیاب بعنوان دزدگیر خودرو استفاده نمود؟

استفاده از ردیاب خودرو می‌تواند بعنوان راهکاری مفید در زمینه‌ی امنیت خودروها مورد توجه قرار گیرد. این ردیاب با توجه به ابعاد کوچک به راحتی قابلیت جاسازی در قسمتهای مختلف خودرو را داشته و می تواند موقعیت جغرافیایی خودرو را در هر لحظه به سرور ارسال کند. همچنین در صورت روشن شد ن خودرو، ضربه به خودرو یا جابجایی آن در حال خاموش بودن، با ارسال SMS ،مدیران مجموعه و یا مالک خودرو را مطلع کرده و امکان اقدامات سریع را فراهم می‌سازد.

  • آیا می‌توان با استفاده از تلفن همراه یا پلتفرم خودرو را از راه دور خاموش کرد؟

بله این عمل با استفاده از رله‌ی قطک کن انجام می‌شود. رله‌ی قطع‌کن قابلیت خاموش کردن خودرو را در هر لحظه، با استفاده از پلتفرم و سرویس SMS فراهم میکند. در این صورت تا زمانی که مجدداً دستور وصل رله ارسال نشود امکان روشن کردن خودرو با استفاه از سوییچ وجود ندارد.

  • در نواحی که دستگاه اتصال اینترنت ندارد، آیا باز هم اطلاعات مربوط به موقعیت جغرافیایی ذخیره می‌شوند؟

در صورتی که به دلایل مختلف از جمله آنتن­دهی ضعیف، اتمام اعتبار سیم­کارت و … اتصال دستگاه با اینترنت قطع شود، دستگاه اطلاعات دریافتی از GPS و سنسور­های مختلف را در حافظه­ی داخلی ذخیره می­کند. پس از اتصال مجدد با اینترنت، دستگاه اطلاعات ذخیره شده را به سمت سرور ارسال می­کند و این قابلیت سبب می‌شود حتی در صورت عدم برقراری ارتباط اینترنتی، امکان از دست دادن داده‌ها به حداقل برسد.

 

  • آیا خاموش کردن خودرو با استفاده از رله‌ی قطع‌کن می­تواند سبب آسیب به خودرو یا سرنشینان آن شود؟

دستگاه آتروان با داشتن خروجی دیجیتال می‌تواند به رله‌ی قطع‌کن متصل گردد. این رله می‌تواند در مسیر سوئیچ خودرو نصب شود. بلافاصله در صورت تمایل به خاموش کردن خودرو با ارسال یک پیام برای شماره سیم‌کارت موجود در دستگاه، خودرو خاموش می‌شود. از آنجاییکه کلیه‌ی پروتکل‌های ایمنی در نصب و عملکرد رله لحاظ شده است و همچنین امکان خاموش کردن خودرو در سرعت‌های بالای 10 کیلومتر در ساعت امکان‌پذیر نیست، لذا استفاده از رله‌ی قطع‌کن کاملاً ایمن بوده و مشکلی برای سیستم برق خودرو و امنیت سرنشینان ایجاد نمی‌کند.

  • آیا نصب دستگاه ردیاب به سیستم برق خودرو آسیبی وارد نمی‌کند؟

ردیاب‌های آتروان توسط تیم فنی و مطابق دستورالعمل‌های نصب انجام می‌شود. لذا در صورتی که عملیات نصب توسط تیم فنی شرکت انجام شود هیچ‌ گونه آسیبی متوجه سیستم برق خودرو نخواهد بود.

  • تفاوت دستگاه ردیاب با سیستم مدیریت ناوگان چیست؟

دستگاه ردیاب تنها موقعیت جغرافیایی دستگاه را بصورت لحظه‌ای نمایش می‌دهد اما سیستم مدیریت ناوگان علاوه بر ردیابی لحظه‌ای، امکان بررسی عملکرد رانندگان، مدیریت سوخت، بررسی مسیرها و مسافتهای طی شده، مدت زمان روشن بودن موتور خودرو، باز یا بسته بودن درب خودرو و بسیاری امکانات دیگر را فراهم می کند و دسترسی به این اطلاعات می‌تواند تاثیر بسزایی در اقدامات مدیران سازمان در جهت افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها داشته باشد.

  • دستگاه ردیاب به چه سنسورهایی متصل می‌شود؟

دستگاه ردیاب آتروان دارای سنسور شتاب و ژایرو است که بصورت داخلی در دستگاه تعبیه شده است. علاوه بر این، دستگاه آتروان امکان اتصال به سایر سنسورهای جانبی از قبیل سنسور باز شدن درب خودرو، سنسور دما، ضربه، وزن بار، تعیین سطح مخزن سوخت و … را از طریق خروجی‌های دیجیتال داراست.

  • آیا امکان شنود صدای داخل کابین خودرو، از طریق دستگاه ردیاب امکان‌پذیر است؟

دستگاه ردیاب آتروان امکان برقراری تماس یک طرفه و شنود صدای درون خودرو را فراهم می‌کند. اما با توجه به رعایت حریم خصوصی و مشکلات امنیتی مرتبط با این موضوع، استفاده از این ویژگی منوط به کسب مجوزهای مربوطه توسط مدیران سازمان است.

  • در صورت قطع اینترنت چه مدت زمان امکان ذخیره‌سازی اطلاعات روی حافظه‌ی دستگاه وجود دارد؟

در صورت قطع اینترنت داده‌های دریافتی توسط سنسورهای مختلف در حافظه‌ی داخلی دستگاه ذخیره می‌شود. حافظه‌ی داخلی دستگاه 16MB بوده و قابلیت نگهداری 237500 رکورد را دارد که با توجه به نرخ ارسال داده توسط دستگاه، نوع خودرو و نحوه‌ی رانندگی می‌تواند اطلاعات 3 تا 15 روز در شامل شود. دستگاه‌های ردیاب آتروان از حافظه micro SD نیز پشتیبانی کرده و در صورت استفاده از حافظه جانبی می‌توانند اطلاعات چند سال را نیز در حافظه ذخیره کنند.

  • آیا امکان تعریف ماموریت برای خودروهای یک سازمان و نظارت بر نحوه انجام آن وجود دارد؟

بله. در سامانه‌ی ناوگون امکان تعریف نقطه‌ی آغاز و پایان ماموریت، زمان تخمینی برای انجام آن، و بهترین مسیر برای رسیدن به مقصد تعریف شده است. همچنین توقف غیر مجاز در انجام ماموریت و خروج از مسیرهای تعیین شده بصورت هشدار در پلتفرم و سرویس پیام کوتاه به کاربر اعلام می‌شود.

 

لینک کاتالوگ (Navgoon.pdf)

نوشته سیستم ردیابی خودروهای سازمانی، شخصی، دولتی اولین بار در آتروان. پدیدار شد.

]]>
سامانه قرائت کنتور آب، برق و گاز https://atrovan.com/iot/metering/ Fri, 16 Feb 2024 10:32:57 +0000 https://atrovan.com/?post_type=iot&p=6141 سامانه یکپارچه هوشمند قرائت کنتور آب، برق و گاز شرکت اندیشه فرتاک امیرکبیر با نام تجاری “آترومتر” سامانه‌ای برای تولیدکنندگان و مدیریت‌کنندگان انرژی مانند شبکه برق، آب و گاز است. داشتن یک شبکه هوشمند که حجم زیادی از داده‌ها را از کنتورها و دیگر ابزارهای اندازه‌گیری جمع‌آوری می‌کند، به همراه استفاده از یک راه‌حل مدیریت…

نوشته سامانه قرائت کنتور آب، برق و گاز اولین بار در آتروان. پدیدار شد.

]]>
سامانه یکپارچه هوشمند قرائت کنتور آب، برق و گاز شرکت اندیشه فرتاک امیرکبیر با نام تجاری “آترومتر” سامانه‌ای برای تولیدکنندگان و مدیریت‌کنندگان انرژی مانند شبکه برق، آب و گاز است. داشتن یک شبکه هوشمند که حجم زیادی از داده‌ها را از کنتورها و دیگر ابزارهای اندازه‌گیری جمع‌آوری می‌کند، به همراه استفاده از یک راه‌حل مدیریت داده جهت داده‌های جمع‌آوری شده و همچنین مدیریت امور مشترکین و صدور قبض و مدیریت آنها ضروری می‌باشد. آترومتر با ارائه داده‌های پایدار، دقیق، صحیح، قابل‌اعتماد و امن، کارایی عملیاتی را ارائه می‌دهد که مرزهای جدیدی را برای توسعه شبکه تعریف می‌کند.

سازمان‌هایی که با چندین سیستم جداگانه و پایگاه‌های داده کار می‌کنند مستعد اشتباهات، تلفات داده‌ها و مشکلات فناوری اطلاعات هستند که منجر به منابع بهینه نشده، افزایش هزینه‌های کارکنان و مدیریت و در نتیجه کاهش کارایی کل سیستم می‌شود. با بهره‌گیری مدام از کل سیستم به‌عنوان یک شبکه هوشمند، سریع، پایدار، قابل‌اعتماد و بهینه‌سازی شده خواهد بود و هزینه‌های خدمات میدانی و انتقال داده‌ها به حداقل ممکن خواهد رسید. ارائه داده‌های مورد نیاز به‌‌صورت آنلاین و لحظه‌ای برای مدیریت هوشمندانه، نگهداری و توسعه زیرساخت شبکه از دیگر مزایای استفاده از آترومتر خواهد بود

 

مشخصات فنی نودهای قرائت‌گر

 

  • پشتیبانی از پروتکل ارتباطی LoRa در سه کلاس‌های کاری A، B و C
  • برد رادیویی تا 5 کیلومتر برای نودهای LoRa
  • پشتیبانی از پروتکل ارتباطی GSM و LTE
  • پشتیبانی از ارتباط دو طرفه با سرور جهت پیکربندی و کالیبراسیون
  • پشتیبانی از پروتکل‌های Mod-Bus، M-Bus و IEC جهت قرائت کنتورها
  • توانایی قرائت کنتورهای آب پالس شمار
  • نشانگر وضعیت اتصال به شبکه
  • قابلیت کنترل رله قطع و وصل
  • ارسال اخطار و رویدادهای رخ‌داده با برچسب زمانی برای سرور
  • قابلیت بروز رسانی به‌صورت OTA
  • عملکرد در محدوده دمایی 40- تا 70+

 

 

 

امکانات پلتفرم:

  • مدیران ساختمان‌ها می‌توانند مصرف ساکنان را مدیریت کنند.
  • پشتیبانی از بسیاری از انواع مختلف کنتورها
  • مشاهده میزان مصرف به‌صورت برخط
  • مشاهده تاریخچه مصرف کاربر
  • مشاهده و صدور قبض با شیوه‌های مختلف محاسبه
  • ارسال اخطار در مورد اتفاقات مختلف مرتبط با کنتور
  • داده کاوی بر روی اطلاعات جمع‌آوری‌شده از کنتور‌ها
  • تعیین سطح مصرف
  • امکان صدور خروجی اکسل و PDF

 

 

سوالات متداول:

  • نحوه اتصال قرائت‌گر هوشمند به سرور بر چه بستری است؟

با استفاده از پروتکل‌های LoRa، 2G، 3G و LTE امکان اتصال نودهای قرائت‌گر وجود دارد.

  • آیا کنتورهای قدیمی هم امکان هوشمندسازی دارند؟

بله کنتورهای قدیمی هم امکان هوشمندسازی دارند. فقط نیاز هست که بر روی شمارنده کنتور مغناطیس داشته باشد.

  • آیا تمام کنتورهای دیجیتال قابلیت هوشمندسازی دارند؟

تمامی پروتکل‌های IEC، ModBUS، MBUS و پروتکل‌های استاندارد کنتورها قابل هوشمندسازی هستند.

  • آیا در زمان قطعی اینترنت و یا ملی شدن اینترنت مشکلی به وجود می‌آید؟

به دلیل آنکه سرورهای ابری پلتفرم در داخل کشور هستند، ارتباط با نودهای شبکه قطع نمی‌شود. پس در زمان‌های که اینترنت بین‌المللی به هر نحوی قطع شود این سیستم اتصال خود را از دست نمی‌دهد.

  • آیا نیاز به تهیه IP استاتیک و Valid از مخابرات و شرکت‌های ISP هست؟

با توجه به آنکه از سرورهای ابری استفاده شده و بر پایه سرور ابری هست نیازی به تهیه IP استاتیک نمی‌باشد.

  • آیا امکان ارتباط دوطرفه با نودها وجود دارد؟

بسته به نیاز کارفرما این امکان قابل ارائه است. در طرح فهام این امکان ارتباط دوطرفه آمده؛ ولی طبق پدافند عام این کار غیره مجاز می‌باشد.

  • می‌توان با استفاده از تلفن همراه کنترل و مانیتورینگ را انجام داد؟

بله این عمل از طریق وب اپلیکیشن از راه دور قابل‌کنترل و مانیتور می‌باشد.

 

 

لینک کاتالوگ (Metering.pdf)

نوشته سامانه قرائت کنتور آب، برق و گاز اولین بار در آتروان. پدیدار شد.

]]>
شبکه Lora https://atrovan.com/iot/lorawan/ Fri, 16 Feb 2024 10:20:51 +0000 https://atrovan.com/?post_type=iot&p=6135 با توجه به نیازهای روزافزون شهر هوشمند، پایش و جمع‌آوری پارامترهای شهری به صورت آنلاین و بر خط از اهمیت بسیاری برخوردار است. فناوری LoRaWAN (شبکه وسیع برد بلند) در سال های اخیر به عنوان یک راه حل ارتباطی پیشرو برای برنامه های اینترنت اشیا و شهر‌های هوشمند مورد توجه قرار گرفته است. در این…

نوشته شبکه Lora اولین بار در آتروان. پدیدار شد.

]]>
با توجه به نیازهای روزافزون شهر هوشمند، پایش و جمع‌آوری پارامترهای شهری به صورت آنلاین و بر خط از اهمیت بسیاری برخوردار است. فناوری LoRaWAN (شبکه وسیع برد بلند) در سال های اخیر به عنوان یک راه حل ارتباطی پیشرو برای برنامه های اینترنت اشیا و شهر‌های هوشمند مورد توجه قرار گرفته است.

در این راستا شرکت آتروان زیرساخت کامل شبکه‌ی LoRaWAN، به عنوان یک راه‌حل مناسب برای پایش و جمع‌آوری پارامترهای شهری به صورت برخط ارائه می‌دهد. شبکه‌ی LoRaWAN از مجموعه‌ای از دستگاه‌ها و زیرساخت‌ها تشکیل شده است که شامل LoRa Gateway، LoRa Node، شبکه اینترنت و پلتفرم می‌باشد.

گیت‌وی های شرکت آتروان از باند فرکانسی EU 863870MHz ISM استفاده می‌کنند که در طیف رادیویی باند ISM قرار دارد.

 

 

هر Gateway بطور مجزا اطلاعات دریافتی از node‌ را از طریق پروتکل‌های مختلف به سرور ابری ارسال می‌کند. Gateway آتروان امکان ارسال اطلاعات از طریق پروتکل‌های 2G، 3G، 4G و همچنین Ethernet را فراهم کرده است.

ساختار شبکه ستاره
پروتكل LoRaWAN Class A, Class C
توان خروجی بر حسب dbm 20dBm
حساسیت -136dBm
باند فرکانسی 868 MHz
نرخ ارسال داده برای Uplink 50 Mbps
حداکثر برد قابل پوشش 10 KM
حداکثر تعداد end node های قابل اتصال به gateway 4000
حداکثر تعداد کانالها در فرکانس 868 MHz 8 LoRa + 8 FSK
حداکثر اندازه packet 255 byte
حداقل زمان انتظار بین دو انتقال 2 ثانیه
حداکثر نرخ ارسال داده 50 kbps
پردازنده پردازنده ۳۲ بیتی با معماری ARM
حافظه 4 گیگابایت به همراه micro sd slot
پروتکل ارسال به سرور 3G/4G/wired ethernet

 

   پلتفرم ابری

پلتفرم ابری اطلاعات دریافتی گیت‌وی‌ها را از طریق LTE یا Ethernet با پروتکل MQTT دریافت می‌کند. با استفاده از این پلتفرم ابری امکان نمایش کلیه اطلاعات مربوط به گیت‌وی‌ها، دستگاه‌ها و سنسورهای موجود در شبکه و همچنین ارسال دستورات اجرایی به کلیدها و دستگاه‌ها فراهم شده است.

سوالات متداول:

  • در محیط‌ها مسقف و بسته امکان استفاده این شبکه وجود دارد؟

این شبکه بیشتر در فضاهای باز وسیع کاربرد دارد ولی در واحدهای بزرگ و وسیع که دارای سقف هستند نیز امکان استفاده از گیت‌وی‌های داخلی (Indoor) با برد کم‌تر وجود دارد.

  • آیا در مکان‌های دور از دسترس و بدون اینترنت مانند بیابان و روستاهای دور افتاده قابل استفاده است؟

یکی از اصلی‌ترین کاربردهای این شبکه در مکان‌های دور افتاده و فاقد اینترنت است. در این مکان‌ها که صنعتی و یا کشاورزی هستند راه اندازی این زیرساخت بسیار کاربردی است. با نصب یک گیت‌وی محیطی به شعاع 5 کیلیومتر تحت پوشش قرار می‌گیرد.

  • نحوه اتصال گیت‌وی LoRa به سرور ابری بر چه بستری است؟

با استفاده از پورت اترنت از طریق هر مودمی قابلیت اتصال به سرور ابری فراهم می‌شود. همچنین امکان استفاده از ماژول‌های LTE به صورت داخلی در گیت‌وی وجود دارد.

  • آیا گیت‌وی در زمان قطعی اینترنت اتصال قطع می‌شود؟

اگر از اینترنت استفاده شود ارتباط نودها با سرور قطع می‌شود ولی اگر شبکه اختصاصی مانند APN و … استفاده شود، تا زمان اتصال آن شبکه اتصال برقرار است.

  • آیا نیاز به تهیه IP استاتیک و Valid از مخابرات و شرکت‌های ISP هست؟

در صورت اتصال به اینترنت نیازی نمی‌باشد ولی در صورتی که از شبکه ‌های اختصاصی استفاده شود نیاز هست تا بستر آن (APN) فراهم شود.

  • آیا امکان یکپارچگی با سایر برندها دارد؟

با توجه به آنکه این شبکه از استانداردهای بین المللی پیروی می‌کند تمامی تجهیزات LoRa را پشتیبانی می‌کند.

 

 

لینک کاتالوگ (LoRa Gateway.pdf)

نوشته شبکه Lora اولین بار در آتروان. پدیدار شد.

]]>
سیستم مدیریت ساختمان – BMS https://atrovan.com/iot/bms/ Tue, 13 Feb 2024 11:26:53 +0000 https://atrovan.com/?post_type=iot&p=6098 سیستم مدیریت ساختمان به مجموعه‌ای از تجهیزات و روشهای کنترلی اطلاق می‌شود که با استفاده از رایانه به کنترل و مانیتورینگ تجهیزات مکانیکی و الکتریکی ساختمان از جمله تهویه‌مطبوع، روشنایی، سیستم‌های امنیتی مانند کنترل تردد و سیستمهای ایمنی از جمله اعلام حریق و … می‌پردازد. محصولات ساختمان هوشمند بر پایه استاندارد Modbus و تحت نام…

نوشته سیستم مدیریت ساختمان – BMS اولین بار در آتروان. پدیدار شد.

]]>
سیستم مدیریت ساختمان به مجموعه‌ای از تجهیزات و روشهای کنترلی اطلاق می‌شود که با استفاده از رایانه به کنترل و مانیتورینگ تجهیزات مکانیکی و الکتریکی ساختمان از جمله تهویه‌مطبوع، روشنایی، سیستم‌های امنیتی مانند کنترل تردد و سیستمهای ایمنی از جمله اعلام حریق و … می‌پردازد.

محصولات ساختمان هوشمند بر پایه استاندارد Modbus و تحت نام تجاری آتروان (ATROVAN) ساخته شده است. ساختمان هوشمند مجموعه­ای از تجهیزات الکترونیکی است که در انواع ساختمان از قبیل مسکونی، اداری، تجاری، بیمارستان، هتل، مدارس، مراکز دولتی و غیره با یکدیگر در ارتباط هستند. این اجزا به شما کمک خواهند کرد که به سادگی هر بخشی از ساختمان را چه داخل و خارج از ساختمان با استفاده از اینترنت کنترل نمایید.

اجزایی تشکیل دهنده ساختمان هوشمند

سیستم‌های ساختمان هوشمند از چهار عنصر اصلی تشکیل می‌شوند:

  • کنترلر مرکزی Atcore
  • رله فرمان ورودی/خروجی Relay_pack
  • سنسور دما/رطوبت Thermometer
  • پلتفرم ابری (نرم افزار) Mojito

کنترلر مرکزی Atcore

یکی از محصولات شرکت اندیشه فرتاک امیرکبیر (آتروان) برای مدیریت و کنترل ساختمان هوشمند می­باشد. این وسیله همانند مغز ساختمان هوشمند عمل کرده و تمامی فرامین، سناریوها و قوانین ساختمان هوشمند را در حافظه خود ذخیره می­کند و در موعد مقرر آن ها را اجرا می­کند.

مشخصات فنی

ویژگی مشخصات
خروجی 6 عدد 220 ولت 12 آمپر
ورودی 4 عدد دیجیتال
پورت ارتباطی LAN
باس­های صنعتی Modbus و 1-WIRE
تغذیه ورودی 12 تا 15 ولت DC
بروز رسانی آنلاین (Config و Firmware)
سناریو 40 عدد سناریو
وزن 290 گرم
سایز 12*8*6 سانتی متر

 

رله فرمان ورودی/خروجی Relay_pack

رله­های هوشمند غالبا برای کنترل خطوط روشنایی در سیستم هوشمند به کار گرفته می­شوند. این رله‌ها قابلیت افزایش تعداد ورودی/خروجی‌ها متناسب با نیاز کاربر را فراهم می‌کند.

مشخصات فنی

ویژگی مشخصات
خروجی 4 یا 8 عدد 220 ولت 12 آمپر
ورودی 5 عدد دیجیتال
باس­های صنعتی Modbus
تایمر 30 تایر قابل برنامه ریزی
تغذیه ورودی 12 تا 15 ولت DC
نصب ریل DINو پیچ دیواری
وزن 400 گرم
سایز 15.5*11*6.5 سانتی متر

 

سنسور دما/رطوبت Thermometer

در سیستم­های خانه هوشمند سنسورها نقش بسیار مهمی را ایفا می­کنند. آنها کاربرد مانیتورینگ و همچنین امنیتی داشته و در منطق­های کنترلی برای ایجاد رفاه بیشتر موثر می­باشند. سنسور دما – رطوبت از جمله ماژول‌های پرکاربرد برای کنترل شرایط محیطی است. سنسورهای قابل اضافه شدن به سیستم هوشمند:

  • سنسور دما
  • سنسور رطوبت
  • سنسور آلودگی هوا (گازهای NH3، Smoke، CO2 و …)
  • سنسور حرکتی

 

مشخصات فنی

ویژگی مشخصات
باس­های صنعتی Modbus و 1-WIRE
تغذیه ورودی 12 تا 15 ولت DC
سنسورها دما، حرکتی، رطوبت، آلودگی و …
تعداد سنسور تا 20 عدد
IP 68 (ضد آب)
وزن 320 گرم
سایز 12*9.5*6 سانتی متر

 

پلتفرم ابری (نرم افزار) Mojito

پلتفرم ابری کنترل هوشمند ساختمان آتروان، به صورت مقیاس‌پذیر و برای کاربردهای با حجم درخواست بالا طراحی شده است. این پلتفرم برای مدیریت داده‫های اینترنت اشیاء است که مجموعه‫ای از قابلیت‫های عمومی را برای جمع‫آوری و پردازش داده‫های تولید شده توسط سنسورها و تجهیزات هوشمند در ساختمان و نیز مدیریت انرژی و اجرای سناریوهای مختلف ارایه می‫کند.

نرم‌افزار ابری آتروان بر روی بستر شبکه ملی اطلاعات قرار داشته و از این رو از خطر تهدیدات سایبری خارج از کشور و قطعی اینترنت مصون است. همچنین با بهره‌گیری از زیرساخت ابری و رعایت ضرایب امنیتی ارتباط دستگاه‌ها با سرور، امنیت اطلاعات در این نرم‌افزار در سطح بالایی قرار دارد.

مشخصات فنی

ویژگی مشخصات
اتصال همزمان 1000
کاربر 100
مدت ذخیره سازی یک سال
بکاپ هفتگی
پروتکل­ها HTTP، MQTT، CoAp
CPU 12 هسته
MEM 24 گیگابایت
Disk 250 گیگابایت

 

 

سیستم گزارشگیری حرفه ای

  • گزارشگیری از وضعیت خروجی­ها
  • گزارشگیری از وضعیت ورودی­ها
  • گزارشگیری سنسورها
  • گزارشگیری تردد ورود / خروج­ها

 

امکانات

امنیت و آسایش

    • بیش 20 سنسور
    • دما، رطوبت، حرکتی، آتش سوزی، آب گرفتگی، گاز گرفتگی و آژیر هشدار
    • مانیتور از راه دورآلارم و اطلاعات وضعیت
    • ارسال SMS هشدار
    • دزدگیر

روشنایی

    • روشن کردن اتوماتیک چراغ­ها
    • پشتیبانی از تنظیم نور و کلید قطع و وصل از راه دور

آب و هوا

    • قابل دسترس از طریق اینترنت
    • مانیتور دما – رطوبت محیط

سایبان

    • کنترل پرده ها، کرکره ها
    • اتوماتیک کردن سایبان ها

آبیاری

    • کنترل تعداد نامحدود نواحی آبیاری

سناریوها

    • سرمایش / گرمایش زمان بندی شده
    • خروج از منزل
    • روشن و خاموش شدن لامپ­ها بر اساس غروب و طلوع
    • دریافت اخطار درباره­ی شرایط دما، دود و آتش سوزی
    • آبیاری

بهینه سازی

    • مصرف گاز
    • مصرف برق

 

کاربردها

  • منازل مسکونی، آپارتمان ها، ویلاها
  • کنترل سیستم­های گرمایش و سرمایش (چیلرها، فن کویل و …)
  • کنترل اتاق‌های سرور
  • گلخانه‌ها
  • محیط­های اداری و دفاتر کار
  • محیط­های صنعتی
  • زمین‌های کشاورزی، باغ­ها
  • دامداری‌ها و مرغداری‌ها
  • مراکز و محیط‌های عمومی
  • استخرها
  • انبارها و مراکز پخش
  • پارکینگ

 

مزایای ساختمان هوشمند

  • راحتی و آسایش
  • امنیت
  • مصرف بهینه‌ی انرژی
  • دسترس‌پذیری از راه دور
  • افزایش ارزش خانه
  • شخصی‌سازی عملکرد لوازم الکترونیکی
  • جمع‌آوری و تحلیل داده‌های دستگاه‌ها
  • تشخیص زودهنگام خرابی‌ها دستگاه­ها

 

 

سوالات متداول:

  • نحوه اتصال پردازنده مرکزی به سرور بر چه بستری است؟

با استفاده از پورت اترنت از طریق هر مودمی قابلیت اتصال به سرور ابری فراهم می‌شود.

  • آیا در زمان قطعی اینترنت و یا ملی شدن اینترنت مشکلی بوجود می‌آید؟

به دلیل آنکه سرورهای ابری پلتفرم ساختمان هوشمندی در داخل سرورهای پایدار داخل کشور هستند، ارتباط با نودهای شبکه قطع نمی‌شود. پس در زمان‌های که اینترنت بین المللی به هر نحوی قطع شود این سیستم از راه دور نیز در دسترس است.

  • آیا نیاز به تهیه IP استاتیک و Valid از مخابرات و شرکت‌های ISP هست؟

با توجه به آنکه از سرورهای ابری داخل کشور استفاده شده و بر پایه سرور ابری هست نیازی به تهیه IP استاتیک نمی‌باشد.

  • آیا می‌توان با استفاده از تلفن همراه کنترل و مانیتورینگ را انجام داد؟

بله این عمل از طریق وب اپلیکیشن از راه دور قابل کنترل و مانیتور می‌باشد.

  • در نواحی که دستگاه اتصال اینترنت ندارد، آیا باز هم سناریوها اجرا می‌شوند.؟

به دلیل آنکه سناریوها هم از طریق پلتفرم و هم از طریق هسته مرکزی Atcore اجرا می‌شوند، کلیه‌ی سناریوها در زمان قطعی اینترنت بدون مشکل اجرا می‌شوند.

  • آیا امکان یکپارچگی با سایر برندها دارد؟

در دو سطح این امکان وجود دارد. یکی آنکه از طریق واسطی که از طریق ورودی/خروجی‌های دیجیتال در اختیاز قرار می‌گیرد این امکان فراهم است. دیگری به دلیل طراحی و توسط کامل محصول توسط شرکت امکان توسعه محصول وجود دارد.

 

لینک 1 کاتالوگ (BMS.pdf)

لینک 2 کاتالوگ (Atcore.pdf)

نوشته سیستم مدیریت ساختمان – BMS اولین بار در آتروان. پدیدار شد.

]]>